Kuruma iraichchi with coconut roti

Kuruma iraichchi with coconut roti

4.6 79 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 portions

Składniki

Coconut Roti
  • plain flour
    350 g
  • fresh grated coconut flesh (see Tips)
    200 g
  • salt to taste
    ½ - 1 tsp
  • oil plus extra for frying
    2 tbsp
  • lukewarm water
    100 g
Kuruma iraichchi
  • beef chuck steak cut into cubes (3 cm)
    750 g
  • salt
    2 tsp
  • ground black pepper
    2 - 4 tsp
  • ground coriander
    1 tbsp
  • ground cumin
    2 tsp
  • fennel seeds
    1 tsp
  • garlic cloves
    3
  • piece fresh ginger peeled
    1 cm
  • fresh bird's eye chillies trimmed and deseeded if preferred
    3 - 5
  • brown onions cut into quarters
    2
  • ground turmeric
    ½ tsp
  • fresh curry leaves
    8
  • pandan leaves tied into a knot
    2
  • white wine vinegar
    2 tbsp
  • fresh lemongrass cut into halves
    1 stalk
  • tomato paste
    1 tbsp
  • coconut cream (thick)
    270 g
  • ghee
    1 tbsp
  • lime cut into wedges, to serve
    1

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 6 portions

Sód 7403.1 mg
Białko 228 g
Kalorie 18324 kJ / 4363 kcal
Tłuszcz 245.72 g
Błonnik 63.87 g
Tłuszcz nasycony 151.7 g
Węglowodany 285.63 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...