Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Coconut Roti
- 350 g plain flour
- 200 g fresh grated coconut flesh (see Tips)
- ½ - 1 tsp salt, to taste
- 2 tbsp oil, plus extra for frying
- 100 g lukewarm water
Kuruma iraichchi
- 750 g beef chuck steak, cut into cubes (3 cm)
- 2 tsp salt
- 2 - 4 tsp ground black pepper
- 1 tbsp ground coriander
- 2 tsp ground cumin
- 1 tsp fennel seeds
- 3 garlic cloves
- 1 cm piece fresh ginger, peeled
- 3 - 5 fresh bird's eye chillies, trimmed and deseeded if preferred
- 2 brown onions, cut into quarters
- ½ tsp ground turmeric
- 8 fresh curry leaves
- 2 pandan leaves, tied into a knot
- 2 tbsp white wine vinegar
- 1 stalk fresh lemongrass, cut into halves
- 1 tbsp tomato paste
- 270 g coconut cream (thick)
- 1 tbsp ghee
- 1 lime, cut into wedges, to serve
- Wartości odżywcze
- na 6 portions
- Kalorie
- 18324 kJ / 4363 kcal
- Białko
- 228 g
- Węglowodany
- 285.63 g
- Tłuszcz
- 245.72 g
- Tłuszcz nasycony
- 151.7 g
- Błonnik
- 63.87 g
- Sód
- 7403.1 mg
Alternatywne przepisy
Sri Lankan red beef curry
1h 40min
Lamb tikka with spicy eggplant
40min
Beef madras
1 godz. 30 min
Chicken in yoghurt
30min
Chicken tikka masala
1h 10min
Tandoori chicken
1h 35min
Chicken 65 and green chutney
1h 5min
Bhuna gosht
1h 20min
Chicken korma
45min
Coconut lamb curry
2 godz.
Rogan josh
1h 35min
Murgh makhani (Butter chicken)
1 godz. 15 min