Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 gousses d'ail
- 2 oignons, coupés en deux
- 50 g de sucre roux
- 15 g d'huile de tournesol
- 500 g de raisins rouges
- 40 g de vinaigre de vin rouge
- 40 g de raisins secs
- 1 feuille de laurier déshydratée
- 1 - 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 verre
- Kalorie
- 1187 kJ / 284 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soufflé glacé au Grand Marnier®
3h 15min
Houmous de châtaigne à l'orientale
10min
Moules à la bretonne
55 min
Confiture mirabelle-gingembre
1h
Confiture fruits secs et agrumes
30 min
Sorbet aux 3 agrumes
1h 35 min.
Terrine de porc aux fruits secs et aux épices douces
72h
AOUT - Condiment catalan - Richard Toix
3h 30min
Pesto coriandre-cerfeuil
15 Min
Confiture de potiron à l'orange
6 godz. 45 min
Clafoutis aux cerises amarena et lait d'amande
3h
Figues vapeur et sirop au vin rouge
35 min