Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g de beurre
- 280 g de sucre en poudre
- 6 clémentines non traitées (4 clémentines, zeste et jus)
- 120 g de beurre, coupé en morceaux
- 3 œufs
- 1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts
- 150 g de farine de blé
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1606.5 kJ / 383.4 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 53.4 g
- Tłuszcz
- 15.9 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Gâteau aux pommes et au lait concentré
40 min
Gâteau cœur à l'ananas
45 min
Gâteau aux fruits
55 min
Gâteau aux clémentines
3 Std. 15 Min
Moelleux à la clémentine
1 Std. 40 Min
Gâteau de raisin à l'huile d'olive
1h 15 min
Gâteau tout citron
55 min
Tarte crémeuse aux fraises
2h
Gâteau aux amandes et à la mandarine
55 min
Gâteau et sirop à l'orange
1h 15 min
Gâteau fondant aux noix
40 min
Cake aux pommes
1h