Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g de beurre
- 280 g de sucre en poudre
- 6 clémentines non traitées (4 clémentines, zeste et jus)
- 120 g de beurre, coupé en morceaux
- 3 œufs
- 1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts
- 150 g de farine de blé
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1606.5 kJ / 383.4 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 53.4 g
- Tłuszcz
- 15.9 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Cake aux pommes
1h
Gâteau fondant aux noix
40min
Couronne à la pomme et au citron
50 Min
Moelleux à la clémentine
1h 40min
Clafoutis poire-speculoos
45min
Gratin poire-banane
55 Min
Gâteau pomme-raisin
1h 15min
Gâteau basqu'ô fraises
1 Std. 45 Min
Gâteau de raisin à l'huile d'olive
1h 15min
Moelleux poire-noisette
45min
Gâteau fondant aux poires et pépites de chocolat
1h
Flaugnarde aux poires
50 Min