Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 80 g de sucre en poudre
- 30 g de cerneaux de noix
- 120 g de beurre doux
- 1 pincée de sel
- 1 œuf
- 200 g de farine de blé
La garniture
- 250 g de cerneaux de noix
- 125 g de sucre en poudre
- 2 c. à soupe d'eau
- 35 g de beurre demi-sel
- 75 g de crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 3107.5 kJ / 747.8 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 42.3 g
- Tłuszcz
- 57.8 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte meringuée au citron
1h 10min
M'hancha (Escargot aux amandes)
1 Std. 25 Min
Tarte à l'orange
12 Std.
Galette des rois aux marrons et noisettes
1 Std. 35 Min
Gâteau crousti-fondant mangue-chocolat
3 Std. 45 Min
Tarte aux fraises et chocolat
3h
Tartelettes meringuées à l'orange
2h
Tarte au chocolat et noix du Périgord
1h 15min
Tarte chocolat café
3h 15min
Tarte à la praline
3 Std. 20 Min
Tatin de poire au caramel
1h 10min
Gâteau basque à la confiture de cerises
50 Min