Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 80 g de sucre en poudre
- 30 g de cerneaux de noix
- 120 g de beurre doux
- 1 pincée de sel
- 1 œuf
- 200 g de farine de blé
La garniture
- 250 g de cerneaux de noix
- 125 g de sucre en poudre
- 2 c. à soupe d'eau
- 35 g de beurre demi-sel
- 75 g de crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 3107.5 kJ / 747.8 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 42.3 g
- Tłuszcz
- 57.8 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte au chocolat, pâte à la farine de sarrasin
3h 40min
Tarte poire-chocolat
55min
Tarte au lemon curd et aux framboises
3h 20min
Tarte au chocolat et noix du Périgord
1h 15 min
Tarte chocolat caramel
2h 15min
Tarte meringuée au citron
1h 10min
Tarte à l'orange
12h
Tartelettes amandines aux figues
1h 30min
Tarte chocolat café
3h 15 min
Amandine aux abricots
1h 30min
Tarte au chocolat craquant et caramel au beurre salé
3 godz. 35 min
Tarte aux figues, amandes et romarin
2h 5min