Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'olives noires ou vertes dénoyautées
- 1 sachet de levure boulangère sèche
- 160 g d'eau
- 350 g de farine de blé
- 25 g d'huile d'olive
- ½ c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 10 part
- Kalorie
- 1841 kJ / 440 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 16 g
Alternatywne przepisy
Cookies aux olives et au chèvre
30min
La socca
40min
Fougasse
2h
Pissaladière
2h 10min
Focaccia aux olives
2h
Navettes au zeste d'orange
1h 35 min
Polenta au gorgonzola
25 min
Pissaladière classique
2h
Fougasse aux grattons
2h
Tapenade
10 min
JUILLET Fougasse aux olives - Bruno Dinel
2h
Tapenades variées
10 min