Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'olives noires ou vertes dénoyautées
- 1 sachet de levure boulangère sèche
- 160 g d'eau
- 350 g de farine de blé
- 25 g d'huile d'olive
- ½ c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 10 part
- Kalorie
- 1841 kJ / 440 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 16 g
Alternatywne przepisy
Canistrelli
1h
Gressins à la roquette et au parmesan
1h 35 min
Fougasse
2h
Pissaladière classique
2h
Focaccia aux olives
2h
Pompes à l'huile
3h
Navettes salées au thym
35min
Navettes
2h
Navettes au zeste d'orange
1h 35 min
JUILLET Fougasse aux olives - Bruno Dinel
2h
La socca
40min
Focaccia aux tomates et à l'origan
2ωρ. 50 λεπτ.