Wersje kompatybilne
Mousse mascarpone à la vanille sur compotée de mangues
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La compotée de mangues
- 250 g de mangue mûre, coupée en morceaux (1-2 mangues en fonction des variétés)
- 1 gousse de vanille, fendue dans la longueur
- le jus d'un citron vert
La mousse mascarpone
- 3 œufs, blancs et jaunes séparés
- 80 g de sucre en poudre
- 1 dose de safran en poudre
- 250 g de mascarpone
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1227 kJ / 292 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 20.5 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Pannacotta pamplemousse-coco
3 Std. 25 Min
Mousse poire-caramel beurre salé
2 Std. 30 Min
Menu express - Mousse de fraises au mascarpone
25 min
Mousse de kiwi
2 Std. 15 Min
Mousse d'abricot aux amandes
Brak ocen
Soufflés façon tiramisu
25 min
Tiramisu citron vert et framboises
25 min
Pannacotta à la coco et à la grenade
4 Std. 15 Min
Moelleux au mascarpone et caramel
35 min
Tiramisu fruits rouges et violette
50 Min
Tiramisu poire-speculoos
12h 30min
Pannacotta à la mangue, coulis de framboises
2 Std. 30 Min