Mousse mascarpone à la vanille sur compotée de mangues

Mousse mascarpone à la vanille sur compotée de mangues

4.0 65 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
6 portions

Składniki

La compotée de mangues
  • 250 g de mangue mûre coupée en morceaux (1-2 mangues en fonction des variétés)
  • 1 gousse de vanille fendue dans la longueur
  • le jus d'un citron vert
La mousse mascarpone
  • 3 œufs blancs et jaunes séparés
  • 80 g de sucre en poudre
  • 1 dose de safran en poudre
  • 250 g de mascarpone

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 6 g
Kalorie 1227 kJ / 292 kcal
Tłuszcz 20.5 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 21 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...