
Wersje kompatybilne
Mousse mascarpone à la vanille sur compotée de mangues
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La compotée de mangues
- 250 g de mangue mûre coupée en morceaux (1-2 mangues en fonction des variétés)
- 1 gousse de vanille fendue dans la longueur
- le jus d'un citron vert
La mousse mascarpone
- 3 œufs blancs et jaunes séparés
- 80 g de sucre en poudre
- 1 dose de safran en poudre
- 250 g de mascarpone
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 292 kcal / 1227 kJ
- Białko
- 6 g
- Tłuszcz
- 20.5 g
- Węglowodany
- 21 g
- Błonnik
- 1 g