Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter zum Einfetten
- 1000 g Weißkohl, in Stücken
- 500 g Wasser
- 2 TL Salz
- 100 g Schafskäse, in Stücken
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 300 g Hackfleisch, gemischt
- 1 TL Paprika rosenscharf
- 50 g Tomatenmark
- 3 Eier
- 500 g Milch
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1922 kJ / 459 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 8.3 g
Alternatywne przepisy
Weißkohl-Hackfleisch-Auflauf
1 Std. 20 Min
Rosenkohl-Auflauf
1h
Porree-Kartoffel-Auflauf
1 Std. 30 Min
Leberkäse-Sauerkraut-Auflauf
1 godz. 10 min
Wirsingtarte
1 Std. 30 Min
Spitzkohlauflauf
1 Std. 20 Min
Blumenkohl mit Hackfüllung
1 Std. 45 Min
Hähnchenbrust im Wirsingmantel
1h
Sauerkraut-Tomaten-Eintopf
45min
Kartoffel-Sauerkraut-Auflauf
1 Std. 20 Min
Steckrüben-Eintopf
45min
Gyros-Weißkohl-Auflauf
1 Std. 20 Min