Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Bund Petersilie, abgezupft
- 800 g Wasser
- 2 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
- 300 g Kartoffeln, mehligkochend, in Stücken (1 cm)
- 600 g Steckrüben, in Stücken (1 cm)
- 2 geräucherte Mettwürstchen (à ca. 80 g)
- ½ Prise Salz
- 1 Prise Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 746 kJ / 178 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 4.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erbsensuppe mit Würstchen
1 Std. 45 Min
Steckrüben-Eintopf
45 min
Wirsingsuppe mit Rinderklößchen
1 Std.
Bremer Labskaus
1h 20 min
Wirsing-Kartoffel-Topf mit Bratwurstbrät
1h 10 min
Möhreneintopf mit Bratwurstbällchen
1h 10 min
Steckrübeneintopf mit Wiener Würstchen
45 min
Steckrüben mit Kartoffeln
40 min
Labskaus
50 min
Rosenkohleintopf mit Kasseler
50 min
Fliederbeersuppe mit Grießklößchen
1 Std.
Steckrübenpüree
45 min