![Orzotto ai funghi porcini Orzotto ai funghi porcini](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E14001FE-9010-4A88-879C-B848E65F3A64/Derivates/0F8A838D-1D67-4EEC-BF5E-EC0FD60801CA.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati
- 1 scalogno a metà
- 50 g di burro
- 300 g di funghi porcini freschi, puliti e a pezzi
- 320 g di orzo perlato (cottura 10 minuti)
- 50 g di vino bianco secco
- 700 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 30 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1661 kJ / 397 kcal
- Białko
- 13.9 g
- Węglowodany
- 56.9 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Błonnik
- 9.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orzotto alla mediterranea (vegan)
1 godz.
Orzotto con ceci e verdure
30 min
Orzotto rosa alla barbabietola
50 min
Minestrone d'orzo
1 godz.
Zuppa di orzo, funghi e piselli
1 Std. 10 Min
Farrotto integrale alle verdure
50 min
Orzotto alla crema di ceci con tonno
30 min
Orzotto al radicchio rosso
40 min
Zuppa di legumi e cereali
1 godz.
Minestra di farro e ceci
1 Std. 10 Min
Zuppa di lenticchie e orzo perlato
55 min
Zuppa d'orzo e fagioli
50 min