Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di porri a rondelle
- 50 g di carota, pelata e a rondelle (0.5 cm circa)
- 50 g di gambo di sedano a fettine
- 2 cucchiaini di sale integrale
- 240 g di orzo (cottura 50 minuti)
- 120 g di piselli spezzati
- 1200 g di acqua
- pepe nero macinato, a piacere
- 40 g di Parmigiano Reggiano a scaglie
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1757 kJ / 420 kcal
- Białko
- 17.1 g
- Węglowodany
- 59.3 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Błonnik
- 11.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di legumi e cereali
1h
Zuppa di lenticchie
50min
Zuppa d'orzo e fagioli
50min
Zuppa di farro alla contadina
50min
Zuppa di lenticchie e orzo perlato
55 Min
Zuppa di orzo, funghi e piselli
1h 10 min
Minestra di farro e ceci
1h 10 min
Minestrone d'orzo
1h
Minestra lenticchie e spinaci
50min
Minestra di cereali e verdure invernali
50min
Minestra di orzo con zucca e salsiccia
1h
Zuppa di lenticchie rosse
50min