![Minestra di orzo e piselli secchi Minestra di orzo e piselli secchi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/611A8F1C-3B90-49BF-91AC-01504C86129C/Derivates/94C825F5-D795-4DD1-A510-765115530349.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di porri a rondelle
- 50 g di carota, pelata e a rondelle (0.5 cm circa)
- 50 g di gambo di sedano a fettine
- 2 cucchiaini di sale integrale
- 240 g di orzo (cottura 50 minuti)
- 120 g di piselli spezzati
- 1200 g di acqua
- pepe nero macinato, a piacere
- 40 g di Parmigiano Reggiano a scaglie
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1757 kJ / 420 kcal
- Białko
- 17.1 g
- Węglowodany
- 59.3 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Błonnik
- 11.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minestra finocchi, orzo e farro
1 Std.
Zuppa di orzo, funghi e piselli
1h 10min
Zuppa di quinoa e fagioli borlotti
35 Min
Minestra lenticchie e spinaci
50min
Minestrone d'orzo
1 Std.
Zuppa di farro alla contadina
50min
Zuppa di lenticchie rosse
50min
Zuppa di lenticchie e orzo perlato
55 Min
Zuppa di legumi e cereali
1 Std.
Minestra di farro e ceci
1h 10min
Zuppa d'orzo e fagioli
50min
Zuppa di lenticchie
50min