Minestra di orzo e piselli secchi

Minestra di orzo e piselli secchi

4.2 48 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

  • 2 rametti di prezzemolo fresco le foglioline lavate
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 100 g di porri a rondelle
  • 50 g di carota pelata e a rondelle (0.5 cm circa)
  • 50 g di gambo di sedano a fettine
  • 2 cucchiaini di sale integrale
  • 240 g di orzo (cottura 50 minuti)
  • 120 g di piselli spezzati
  • 1200 g di acqua
  • pepe nero macinato a piacere
  • 40 g di Parmigiano Reggiano a scaglie

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 420 kcal / 1757 kJ
Białko 17.1 g
Tłuszcz 14.3 g
Węglowodany 59.3 g
Błonnik 11.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...