Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 600 g di cimette di cavolfiore
- 2 cucchiai di olio extravergine di oliva
- 20 g di pecorino a pezzi (2 cm)
- 1 spicchio di aglio
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 2 foglie di salvia fresche, lavate
- 1 cucchiaio di pangrattato
- 1 pizzico di maggiorana secca
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 2 uova
- 10 g di pinoli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 594 kJ / 142 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cavolfiori gratinati
50 Min
Fagiolini con pomodoro e prezzemolo
55min
Cavolfiori con bagna cauda e scorzone
30 Min
Broccoli in salsa di ceci
40 Min
Cavoletti di Bruxelles con pancetta e mandorle
50 Min
Cavolfiori, cipolla rossa e pistacchi
45 Min
Carote tiepide alla salvia
35 Min
Fagiolini in gremolada
30 Min
Zucchine alla menta
30 Min
Contorno di verza
35 Min
Melanzane trifolate
40 Min
Broccoli alla siciliana con olive
40 Min