Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 600 g di cimette di cavolfiore
- 2 cucchiai di olio extravergine di oliva
- 20 g di pecorino a pezzi (2 cm)
- 1 spicchio di aglio
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 2 foglie di salvia fresche, lavate
- 1 cucchiaio di pangrattato
- 1 pizzico di maggiorana secca
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 2 uova
- 10 g di pinoli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 594 kJ / 142 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Contorno di finocchi con panure al timo
35 dk
Contorno di verza
35 dk
Broccoli alla siciliana con olive
40 Min
Cavolfiori, cipolla rossa e pistacchi
45 dk
Zucchine alla menta
30 Min
Contorno di zucca gratinata alle erbe aromatiche
40 Min
Cavolfiori gratinati
50 dk
Fagiolini in gremolada
30 Min
Carote tiepide alla salvia
35 dk
Broccoli in salsa di ceci
40 Min
Radicchio in saor
3 Std. 45 Min
Finocchi gratinati alla crescenza e taleggio
55min