![Polenta e bruscitti Polenta e bruscitti](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E483849B-02A0-41D2-A7B5-F527D98030BF/Derivates/805EE133-1D01-421F-A900-FA778D839D64.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Polenta
- 320 g di farina di mais bramata
- 1500 g di acqua
- 1 cucchiaio di sale grosso
- 25 g di olio extravergine di oliva
Bruscitti
- 300 g di lonza di maiale a pezzi (2-3 cm)
- 1 spicchio di aglio senz'anima
- 50 g di burro a pezzi
- 50 g di pancetta a cubetti
- 500 g di carne trita di manzo
- 1 cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 200 g di vino rosso, tipo Barolo o Barbera
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1824 kJ / 436 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polenta taragna
1h 15 min
Risotto alla milanese
30 Min
Sciatt
1 Std.
Torta paesana
1 Std. 10 Min
Cassoeula
1h 25min
Riso e prezzemolo (Ris e erborin)
45 Min
Risotto alla monzese
35 min
Brasato di manzo al vino rosso
12h 30min
Pizzoccheri
50 Min
Risotto pere e Taleggio
40 min
Risotto al Barolo
30 Min
Risotto al Parmigiano Reggiano
35 min