Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de sucre en poudre
- 1 gousse de vanille, coupée en morceaux
- 300 g de jus de raisin rouge
- le zeste d'une orange non traitée, finement épluché
- 1 bâton de cannelle (4 cm env.)
- ½ c. à café de cardamome en poudre
- 3 grains de poivre de la Jamaïque (opcjonalnie)
- 150 g de vin rouge
- 300 g de rhum
- Wartości odżywcze
- na 1 bouteille
- Kalorie
- 3114 kJ / 743 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 87 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Liqueur de noisettes au caramel
20 Min
Confiture de vin aux épices
12 Std.
Vin blanc chaud à l'orange et aux épices
15 Min
Liqueur aux boules de coco
3h 15min
Vin blanc chaud
12h 25min
Le caribou
5 Min
Liqueur à l'abricot
25 Min
Vin chaud alsacien de Noël
40min
Liqueur aux fruits rouges
25 Min
Liqueur au café et à la cannelle
35 Min
Sirop de menthe
50 Min
Tourteau fromager
50 Min