Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 piezas de pimiento rojo, sin semillas y en trozos
- 1 pieza de cebolla, en trozos
- 1 jitomate, en cuartos sin semillas
- 1 diente de ajo
- 1 chile serrano
- 2 hojas de laurel, secas
- 10 g de hojas de perejil fresco
- 5 g de sal
- 1 pizca de pimienta negra molida
- 5 g de paprika
- 1 pizca de azúcar
- 10 g de concentrado de caldo de pollo
- 10 g de aceite de oliva
- 750 g de camarones medianos crudos, pelados
- 100 g de crema ácida
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 693 kJ / 165 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pescado a la veracruzana
30 Min
Pollo en mayonesa de ajonjolí tostado
25 Min
Pescado a la diabla
30 Min
Pasta con camarones
35 Min
Fetuccini con salsa Alfredo y camarones
1h
Camarones al ajillo
25 Min
Camarones en salsa de piña con arroz basmati TM6
1 Std. 20 Min
Pescado con adobo
1h
Pasta con camarones y chorizo
30 Min
Carne en su jugo
35 Min
Camarones a la mantequilla de ajo
35 Min
Camarones al mojo de ajo
20 Min