Pollo kung pao

Pollo kung pao

4.5 190 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 porciones

Składniki

Marinado
  • 60 g de salsa de soya
  • 30 g de sake vino de arroz
  • 30 g de aceite vegetal
  • 600 g de pechuga de pollo deshuesada y sin piel cortada en cubos
Pollo
  • 3 dientes de ajo pelados
  • 10 g de jengibre pelado
  • 6 chiles de árbol secos sin tallo ni semillas
  • 40 g de aceite de cacahuate
  • 50 g de salsa de soya
  • 15 g de azúcar
  • 1 cdita de vinagre balsámico
  • 800 g de agua
  • 15 g de fécula de maíz
  • 200 g de pimiento rojo en cubos (2 cm)
  • 100 g de chícharos chinos, frescos y limpios
  • 50 g de cacahuates tostados, sin sal

Wartości odżywcze na 1 porción

Kalorie 330 kcal / 1386 kJ
Białko 29 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 13 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...