Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de camarones pelados, en trocitos (1 cm)
- 100 g de jugo de limón, fresco
- 50 g de jugo de naranja, fresco
- 100 g de cebolla, en trozos
- 4 jitomates, sin semillas, en cuartos
- 3 chiles serranos, desvenados, en mitades
- 1 cucharada de sal
- 1 ramita de cilantro, sólo las hojas
- 1 aguacate, maduro, pelado y en cubos
- 30 g de aceite de oliva extra virgen
- cebollín, fresco, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1151 kJ / 274 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Margarita
5min
Camarones en salsa de pimientos
25min
Ceviche de hongos
10 min
Pasta con camarones
35min
Camarones al ajillo
35min
Camarones al ajillo
25min
Ceviche peruano
30min
Fetuccine con hongos
1h
Ceviche
30min
Frijoles charros
25min
Camarones a la mantequilla de ajo
35min
Camarones al mojo de ajo
20 min