Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de camarones pelados, en trocitos (1 cm)
- 100 g de jugo de limón, fresco
- 50 g de jugo de naranja, fresco
- 100 g de cebolla, en trozos
- 4 jitomates, sin semillas, en cuartos
- 3 chiles serranos, desvenados, en mitades
- 1 cucharada de sal
- 1 ramita de cilantro, sólo las hojas
- 1 aguacate, maduro, pelado y en cubos
- 30 g de aceite de oliva extra virgen
- cebollín, fresco, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1151 kJ / 274 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pescado a la diabla
30min
Ceviche
30min
Ceviche de pescado
3 Std. 25 Min
Pico de gallo
5min
Ceviche peruano
1h 15min
Ceviche blanco
30min
Camarones al ajillo
25min
Ceviche peruano
30min
Ceviche de hongos
10min
Tiradito de pescado y chile de árbol
10min
Camarones al mojo de ajo
20min
Botana de atún ahumado
10min