
Urządzenia i Akcesoria
Guacamole z gruszką i orzechami nerkowca
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
8 porcji
Składniki
-
15 g papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
40 g orzechów nerkowca łuskanych
-
150 - 200 g gruszek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
170 - 200 g awokado pokrojonego na kawałki
-
15 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
1 - 2 szczypty soli
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
87 kcal /
362 kJ
Białko
1.6 g
Tłuszcz
6.3 g
Węglowodany
8.3 g
Błonnik
1.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Flan z ricottą, szpinakiem i pistacjami
30 min
Sałatka z indykiem i awokado
35 min
Terrina z ziołową polentą
1 godz. 50 min
Gremolata z parmezanem
5 min
Dip z karczochów i tofu
5 min
Crostini z kremem z bakłażana i mozzarellą
1 godz.
Twarożek z orzechów nerkowca ze świeżymi ziołami
8 godz. 10 min
Pasta z czarnych oliwek i tuńczyka
5 min
Pasta z bakłażana
55 min
Guacamole z mango i żurawiną
20 min
Sałatka z kolorowych pomidorów i pesto z rukoli
35 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1 godz. 40 min