Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Steamed couscous
- 200 g couscous
- 1000 g water, plus extra for soaking
- 1 tbsp olive oil
- salt, to season
- ground black pepper, to season
Moroccan chicken
- 5 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 5 sprigs fresh coriander, leaves only
- 1 brown onion, cut into halves (approx. 120 g)
- 2 garlic cloves
- 20 g olive oil, plus extra for greasing
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground ginger
- ½ tsp ground turmeric
- ½ tsp ground cinnamon
- 1 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- ¼ tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- 50 g water, plus 2 tablespoons extra
- 1 preserved lemon cheek, rinsed, flesh removed and rind cut into small pieces (approx. 5 mm)
- 30 g raisins
- 80 g dried apricots
- 1000 g skinless, boneless chicken thighs, trimmed
- 20 g salted butter
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2868.9 kJ / 683.1 kcal
- Białko
- 54.9 g
- Węglowodany
- 52.9 g
- Tłuszcz
- 26.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 699.9 mg
Alternatywne przepisy
Goan prawn curry
25 Min
Chilli beef with lemon feta
30min
Layered lamb curry
1 Std.
Chicken in yoghurt
30min
Chicken tikka masala
1ωρ. 10 λεπτ.
Moroccan chicken with couscous
45 Min
Aromatic chicken pilaf
1sa 20 dk
Balti coconut fish curry
50 Min
Kuruma iraichchi with coconut roti
1h 40min
Beef and potato massaman curry
2h 10min
Coconut lamb curry
2 godz.
Quick massaman beef curry
40 Min