Moroccan chicken with couscous

Moroccan chicken with couscous

4.5 163 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 portions

Składniki

Steamed couscous
  • couscous
    200 g
  • water plus extra for soaking
    1000 g
  • olive oil
    1 tbsp
  • salt to season
  • ground black pepper to season
Moroccan chicken
  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    5 sprigs
  • fresh coriander leaves only
    5 sprigs
  • brown onion cut into halves (approx. 120 g)
    1
  • garlic cloves
    2
  • olive oil plus extra for greasing
    20 g
  • ground cumin
    1 tsp
  • ground ginger
    1 tsp
  • ground turmeric
    ½ tsp
  • ground cinnamon
    ½ tsp
  • Chicken stock paste (see Tips)
    1 tsp
  • salt
    ¼ tsp
  • ground black pepper
    1 pinch
  • water plus 2 tablespoons extra
    50 g
  • preserved lemon cheek rinsed, flesh removed and rind cut into small pieces (approx. 5 mm)
    1
  • raisins
    30 g
  • dried apricots
    80 g
  • skinless, boneless chicken thighs trimmed
    1000 g
  • salted butter
    20 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 683.1 kcal / 2868.9 kJ
Białko 54.9 g
Tłuszcz 26.8 g
Węglowodany 52.9 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Sód 699.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...