![Red pesto chicken salad Red pesto chicken salad](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0eb0c852-914f-471b-a201-b8424a2ce53b/Derivates/5a06abda-c2aa-4d4e-87b0-feaf3b27ac6f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Red pesto
- 85 g semi sun-dried tomatoes
- 25 g macadamia nuts (see Tips)
- 20 g olive oil
- 15 g Parmesan cheese (see Tips)
- 1 garlic clove
- 15 g roasted whole red pepper strips
- 1 tsp tomato paste
- 10 - 20 g fresh basil, leaves only
- 10 g pitted Kalamata olives (optional)
- 30 g Greek-style natural yoghurt (see Tips)
- 2 tsp balsamic vinegar
- 1 tsp Dijon mustard
- 1 tsp salt
Salad
- 500 g baby red potatoes, cut into thick slices (1 cm - see Tips)
- 500 - 700 g chicken breast fillet, cut into cubes (approx. 3 cm)
- 500 g water
- 60 g fresh baby spinach
- 20 g macadamia nuts, chopped, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1352.1 kJ / 321.9 kcal
- Białko
- 31.9 g
- Węglowodany
- 17.2 g
- Tłuszcz
- 12.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 526.6 mg
Alternatywne przepisy
Hoisin pork bowl
30 Min
Beef fajitas
30 Min
Sticky sesame chicken
40 Min
Chicken and warm potato salad
55min
Moroccan chicken and cauliflower cous cous
25 Min
Korean barbecue pork with rice salad
40 Min
Sticky chicken
24h 35min
Coconut poached chicken salad
45 Min
Turkey taco salad bowl
15 Min
Remoulade chicken with prosciutto potatoes
40 Min
Sour cream and chicken enchiladas
1 Std. 10 Min
Mexican stack
45 Min