Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g vegetable oil
- 800 g gravy beef, trimmed and cut into pieces (3 cm)
- 170 g red onion, cut into wedges (3-4 cm)
- 150 g carrot, cut into slices (1-2 cm)
- 70 g celery, cut into slices (5 mm -1 cm)
- 80 g red capsicum, deseeded and cut in pieces (2 cm)
- ¾ - 1 tsp hot paprika, to taste
- 600 g water
- 30 g tomato paste
- 1 tsp Beef stock paste (see Tips)
- 4 allspice berries
- 2 dried bay leaves
- 1 tsp dried thyme
- ¼ - ¾ tsp ground black pepper, to taste
- ½ tsp sea salt
- 500 g gnocchi (see Tips)
- fresh flat-leaf parsley, leaves only, chopped, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2724 kJ / 651.1 kcal
- Białko
- 50.9 g
- Węglowodany
- 50.5 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.1 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 713.6 mg
Alternatywne przepisy
Cottage pie
1h 30min
Chicken and risoni bake
1h 15 min
Baked Chicken Pizzaiola
55min
Broccoli and ham pasta bake
1h
Chicken in chipotle sauce
40min
Lamb sausage ragu
30min
Braised Lamb Shanks
3 godz. 35 min
Curried sausages
40min
Chicken Pizzaiola with Thermomix® Cutter
50min
Swedish meatballs and mash
50min
Apricot Chicken
35 Min
Low waste chicken lasagne
1h 30min