Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Parmesan cheese, shaved, for garnishing
- 2 garlic cloves
- 1 fresh long red chilli, deseeded if preferred
- 40 g extra virgin olive oil
- 400 g canned chopped tomatoes (see Tips)
- 2 tbsp tomato paste
- 1 tbsp pickled capers
- 5 anchovy fillets
- 100 g pitted Kalamata olives
- 2 pinches dried oregano
- 850 g water
- 500 g dried spaghetti, broken into halves
- 1 pinch sea salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- fresh flat-leaf parsley, leaves only, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1946.5 kJ / 463.5 kcal
- Białko
- 17.4 g
- Węglowodany
- 60.4 g
- Tłuszcz
- 15.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 682.2 mg
Alternatywne przepisy
Broccoli, chilli and pine nut spaghetti
40 min
Summer tomato and gin pasta sauce
35 Min
Pumpkin and blue cheese arancini with smoky yoghurt dressing
1j
Pasta e fagioli (Pasta and beans)
40 min
Arrabbiata sauce
20 min
Minestrone
40 min
Freekeh and broad bean salad
2j 30 menit
Chorizo and bean winter warmer
1j 30 menit
Pasta with fennel and tomato sauce
40 min
Pasta primavera
1j
Pasta e fagioli
26 Std.
Vegetable lasagne
1 godz. 35 min