Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm) (optional)
- 2 slices day old bread, torn into pieces
- 200 g fresh spinach leaves
- 2 pieces lemon peel, no white pith (1 x 5 cm)
- 120 g brown onion, cut into halves
- 140 g bacon, trimmed and cut into pieces
- 20 g extra virgin olive oil
- 2 tbsp pine nuts, toasted
- 180 g Danish feta or goat's milk feta, cut into pieces (1 cm)
- ⅛ tsp ground nutmeg
- ¼ tsp sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 6 - 8 fresh portobello mushrooms, brushed clean and stalks removed
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 953 kJ / 227 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 5.3 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 653.7 mg
Alternatywne przepisy
Pumpkin tart
2 godz. 15 min
Pumpkin and blue cheese arancini with smoky yoghurt dressing
1h
Pumpkin and pomegranate quinoa salad
1h
Beetroot, pear and blue cheese salad
1h 10min
Warm Mediterranean couscous salad
30 min
Steamed eggplant and ricotta lasagne
1h 25min
Layered vegetable salad with creamy herb dressing
40 min
Pumpkin and antipasto risoni salad
35min
Mushroom-stuffed mushrooms
50min
Cauliflower and sweet potato lasagne
1 godz. 35 min
Creamy capsicum and zucchini soup
40 min
Zucchini soup
25min