Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 80 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 200 g di acqua
-
20
g di lievito di birra fresco
lub 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato - 500 g di farina + q.b.
- 1 pizzico di pepe
- 1 cucchiaino colmo di sale
Farcitura
- 50 g di pecorino a pezzi (3 cm) (opcjonalnie)
- 100 g di scamorza a pezzi (2-3 cm)
- 50 g di vino bianco secco
- 250 g di salsiccia spellata e a pezzi (2-3 cm)
-
20
olive verdi denocciolate
lub 20 olive nere denocciolate - 1 pomodoro perino a dadini (1 cm)
- 4 foglie di basilico fresche, lavate ed asciugate
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 1 tuorlo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1983 kJ / 474 kcal
- Białko
- 17.3 g
- Węglowodany
- 48.5 g
- Tłuszcz
- 24.2 g
- Błonnik
- 2.7 g
Alternatywne przepisy
Focaccia alle melanzane
1h 50min
Parigina
3h 30min
Focaccia con salsiccia
1h 50min
Rotolo funghi e peperoni
2 Std. 15 Min
Treccia di pan brioche ripiena
2 Std. 20 Min
Panini napoletani
5h 20min
Filone saporito
5h 20min
Focaccia ai friarielli
2 Std. 15 Min
Pizza con la ricotta
2h 40min
Tortano speck e fontina
2 Std.
Brioche ai peperoni
2h 45min
Panini napoletani con uova sode
2h 50min