Fagotto napoletano
TM31 TM5 TM6

Fagotto napoletano

4.5 (42 oceny)

Składniki

Impasto

  • 80 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 200 g di acqua
  • 20 g di lievito di birra fresco
    lub 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato
  • 500 g di farina + q.b.
  • 1 pizzico di pepe
  • 1 cucchiaino colmo di sale

Farcitura

  • 50 g di pecorino a pezzi (3 cm) (opcjonalnie)
  • 100 g di scamorza a pezzi (2-3 cm)
  • 50 g di vino bianco secco
  • 250 g di salsiccia spellata e a pezzi (2-3 cm)
  • 20 olive verdi denocciolate
    lub 20 olive nere denocciolate
  • 1 pomodoro perino a dadini (1 cm)
  • 4 foglie di basilico fresche, lavate ed asciugate
  • 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
  • 1 tuorlo

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1983 kJ / 474 kcal
Białko
17.3 g
Węglowodany
48.5 g
Tłuszcz
24.2 g
Błonnik
2.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy