Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Primo impasto
- 200 g di farina 380 w (vedere varianti) + q.b. per infarinare
- 50 g di zucchero semolato
- 120 g di uova (di cui 60 grammi congelate, vedere consigli)
- 40 g di burro a pezzi (1-2 cm)
- 10 g di lievito di birra fresco
Secondo impasto
- 1 limone, la scorza senza la parte bianca (preferibilmente biologico)
- 35 g di zucchero semolato
- 5 g di sale
- 135 g di farina 380 w (vedere varianti)
- 90 g di uova (di cui 45 grammi congelate, vedere consigli)
- 20 g di burro
Termine della preparazione
-
olio di oliva per friggere
lub strutto per friggere - zucchero a velo q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1376 kJ / 329 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciambella classica
55 Min
Ciambella farcita allo yogurt
2 godz.
Ciambella spezzina al limone
40 Min
Torta Bicerin
30 Min
Pan di Spagna
1sa 50 dk
Ciambellone veloce allo yogurt
40 Min
Ciambella al limone
2 godz.
Baci di dama calabresi
1h
Torta marmorizzata
2 godz.
Ravioli dolci fritti
1h
Ciambelle di Carnevale
4hod. 5min
Ciambellone con crema all'arancia
55 Min