Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di zucchero
- ½ limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 500 g di farina tipo 00
- 20 g di lievito di birra fresco
- 2 tuorli d'uovo
- 250 g di latte
- 50 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- farina q.b.
- olio di semi di girasole q.b.
- zucchero q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2832 kJ / 677 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 87.1 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Struffoli
1 godz.
Roccocò
2 Std.
Pastiera fiori d'arancio
12h
Danubio dolce
3 Std. 25 Min
Galette des rois pistacchi e ciliegie
3h
Éclair alla crema di limone
4h
Frittatine di pasta
3h 30min
Cornetto gigante
6h
Babà napoletano
3h
Ciambelle graffe napoletane
2h 40min
Pizzette fritte
1 godz. 55 min
Torta Babà napoletana
8h