![Cono graffa Cono graffa](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6201C763-1921-411F-B3C8-E650821828A2/Derivates/3a9e2cd1-06b3-47d4-b731-3900b1874128.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di zucchero
- ½ limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 500 g di farina tipo 00
- 20 g di lievito di birra fresco
- 2 tuorli d'uovo
- 250 g di latte
- 50 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- farina q.b.
- olio di semi di girasole q.b.
- zucchero q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2832 kJ / 677 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 87.1 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cassata di Sulmona
3 Std. 30 Min
Chiacchiere salate
55 Min
Crocchette di tonno
10 Std.
Babà napoletano
3h
Sfogliatelle frolle
2 Std. 30 Min
Parigina
3 Std. 30 Min
Ciambelle graffe napoletane
2 godz. 40 min
Struffoli
1 Std.
Panini napoletani con uova sode
2 Std. 50 Min
Panini napoletani
5 godz. 20 min
Torta Babà napoletana
8 Std.
Pizzette fritte
1h 55 phút