Lamb Spezzatino

Lamb Spezzatino

4.5 27 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 portions

Składniki

  • fresh rosemary (approx. 10 cm long), leaves only
    3 sprigs
  • fresh thyme leaves only
    3 sprigs
  • sage leaves, fresh
    5
  • onion (approx. 150 g), halved
    1
  • garlic cloves
    2
  • olive oil
    20 g
  • bacon cut in cubes (3 cm)
    70 g
  • lamb neck fillet cut in pieces
    750 g
  • fine sea salt to taste
    ¼ tsp
  • ground black pepper plus extra to taste
    ½ tsp
  • carrots cut in slices (1-2 cm)
    2
  • celery stalks cut in slices (1-2 cm)
    2
  • tinned chopped tomatoes
    400 g
  • dry white wine
    200 g
  • water
    100 g
  • meat stock paste homemade (see tips)
    2 Tbsp
    2 Tbsp vegetable stock paste, homemade, (see tips)

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 393 kcal / 2479 kJ
Białko 44.3 g
Tłuszcz 42.5 g
Węglowodany 7 g
Błonnik 3.925 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...