Wersje kompatybilne
Salmon and Couscous Parcels with Sun-dried Tomatoes
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 sprigs fresh rosemary, leaves only
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- 3 sprigs fresh parsley, leaves only
- 70 g spring onions, cut in pieces
- 10 g freshly squeezed lemon juice
- ½ lemon, finely grated zest only
- 2 garlic cloves
- 9 sun-dried tomatoes
- 1 tsp fine sea salt, plus extra to taste
- ½ tsp ground white pepper, plus extra to taste
- 220 g couscous
-
4
fresh salmon fillets, skinless (approx. 125 g each)
lub frozen salmon fillets, skinless, defrosted (approx. 125 g each) - 500 g water, warm
- 10 g olive oil
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1924 kJ / 460 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Orzo with Salmon and Spinach
40 Min
Salmon and Basmati Rice with Dill Cream Sauce
40 Min
Warm Halloumi, Walnut and Pomegranate Salad
45 min
Sea Bass with Castelluccio Lentils - Spigola con lenticchie di Castelluccio
1 godz.
Salmon with Sticky Tomato Glaze
40 Min
Sea Bass with Lemon & Herb Couscous
35 Min
Salmon, Quinoa, Feta and Mixed Vegetable Salad
50 Min
Steamed Sea Bass with Watercress Orange Couscous
35 Min
Sea Bass with Cavolo Nero, Cannellini Beans and Red Pepper
30 Min
Almond Crusted Salmon with Asparagus Tagliatelle
35 Min
Orange Salmon with Broccoli Couscous
25 Min
Honey and Soy Cod with Rice and Vegetables
55 Min