Baked Parmesan Fish with Sweet Potato Mash

Baked Parmesan Fish with Sweet Potato Mash

4.5 132 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

  • Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)
    45 g
  • sliced white bread torn in pieces
    80 g
  • paprika
    ½ tsp
  • milk
    90 g
  • cornflour
    1 tsp
  • fine sea salt or to taste
    1 tsp
  • unsalted butter diced, plus extra for greasing
    45 g
  • fish fillets thick (e.g. cod, haddock, approx. 160 g each)
    6
  • water
    700 g
  • sweet potatoes peeled, diced (2-3 cm)
    750 g
  • ground black pepper or to taste
    ¼ tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 373 kcal / 1574 kJ
Białko 33.7 g
Tłuszcz 10.2 g
Węglowodany 31.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...