Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 45 g Schalotten, halbiert
- 20 g Olivenöl
- 450 g breite grüne Bohnen
- 200 g Zucchini, in Stücken
- 200 g Paradeiser, in Stücken
- 650 g Wasser
- 5 frische Minzeblätter
- 5 frische Korianderblätter
- 1 - 2 TL Kreuzkümmel, gemahlen, nach Geschmack
- 1 - 1 ¼ TL Salz, nach Geschmack
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 412 kJ / 98 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Rote-Linsen-Bulgur-Suppe
1h 10 min
Porreecremesuppe mit Dill und Schafskäse
30min
Halva-Rollen mit Kaffee-Gewürz-Sabayon
35min
Ingwer-Spinat-Suppe
30min
Schnelle Kichererbsensuppe mit schwarzem Sesam
25min
Bohnen-Weizen-Eintopf
45min
Tomaten-Bohnen-Suppe
25min
Marokkanische Kichererbsensuppe
55min
Kichererbsensuppe
9 Std. 30 Min
Orientalische Maissuppe
30min
Marokkanische Harira-Suppe mit Hähnchen
55min
Cremige rote Linsensuppe
45min