Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 320 g Wasser
- 2 TL Salz
-
200
g Grünkohl
lub 200 g Wirsingkohl, in groben Streifen - 200 g Süßkartoffeln
- 30 g Olivenöl
- 180 g Bulgur, grob (siehe Tipp)
- ½ - 1 Granatapfel, je nach Größe
- ½ Bund frische Minze, Blättchen abgezupft (opcjonalnie)
- ½ Bund frische Petersilie, Blättchen und feine Stängel
- 50 g Rotkraut, in groben Streifen (opcjonalnie)
- 20 g Granatapfelsirup
- 20 g Zitronensaft
- 20 g Tahina (Sesampaste)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1707 kJ / 408 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 10 g
Alternatywne przepisy
Dicke Bohnen und Erbsen mit Honig-Birnen
50 min
Karottenflan mit Wachtelei auf Spinatsenfsauce
1 godz.
Weißes Schwarzwurzel-Curry mit Hendl und Maisbrot
1 Std. 15 Min
Green-Buddha-Salad mit Spargel
50 min
Saurer Tofu mit Wurzelgemüse (vegan)
40min
Melanzani mit Miso-Glasur (Nasu dengaku)
1 godz.
Fruchtig-scharfes Karfiol-Wirsing-Curry
50 min
Mango-Radicchio-Salat mit Quinoa
1 godz.
Bohnenauflauf mit Dukkha-Kruste und Limettenjoghurt
1 godz. 5 min
Rote-Bete-Crumble mit Fenchel
1 Std. 15 Min
Mandel-Biscotti mit pochierten Quitten
1h 50min
Gedämpfter Chicorée in Orangenmarinade
30 min