Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 320 g Wasser
- 2 TL Salz
-
200
g Grünkohl
lub 200 g Wirsingkohl, in groben Streifen - 200 g Süßkartoffeln
- 30 g Olivenöl
- 180 g Bulgur, grob (siehe Tipp)
- ½ - 1 Granatapfel, je nach Größe
- ½ Bund frische Minze, Blättchen abgezupft (opcjonalnie)
- ½ Bund frische Petersilie, Blättchen und feine Stängel
- 50 g Rotkraut, in groben Streifen (opcjonalnie)
- 20 g Granatapfelsirup
- 20 g Zitronensaft
- 20 g Tahina (Sesampaste)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1707 kJ / 408 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 10 g
Alternatywne przepisy
Linsencurry mit Kürbis
1h 15min
Lauwarmer Buchweizensalat mit Kräutern (vegan)
45min
Hirse-Linsen-Salat mit Minze
30 Min
Kohlcurry mit Mandeln für Ungeduldige
25 Min
Dinkelrisotto mit Mangold (vegan)
8 godz. 30 min
Grüner Quinoasalat, lauwarm
35min
Bohnenauflauf mit Dukkha-Kruste und Limettenjoghurt
1 Std. 5 Min
Linsensalat mit Rhabarber und Roastbeef
45min
Quinoa-Süßkartoffel-Risotto mit Kohlsprossen
1h 15min
Gemüse-Taboulé
1 godz. 45 min
Hirsesalat mit Walnüssen und Cranberrys
1 Std. 10 Min
Linsen-Fenchel-Salat mit Frühlingszwiebeln und Ananas
1 Std.