Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dressing
- 1 Orange, Schale dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- 1 Zitrone, Schale dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- 1 TL Zucker
- 1 Sternanis
- 1 Prise Zimt
- 6 Korianderkörner
- 2 TL Balsamico, dunkel
- 50 g Olivenöl
- ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
Salat
- 120 g Wasser
- ¼ TL Salz
- 50 g Bulgur
- 300 g Fenchelknollen
- 1 rote Zwiebel (ca. 60 g)
- 1 Orange, filetiert
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 608 kJ / 145 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 2.6 g
Alternatywne przepisy
Linsensalat
45 min.
Fenchelsalat
3h 35 min
Bohnen-Tomaten-Salat
30min
Linsen-Fenchel-Salat mit Frühlingszwiebeln und Ananas
1h
Kürbis-Pastinaken-Salat
25 min.
Grüner Quinoasalat, lauwarm
35min
Warmer Linsen-Spargelsalat
1h
Gedämpfter Chicorée in Orangenmarinade
30min
Linsen-Petersilien-Salat mit Forellenfilets
40 min.
Papaya-Linsen-Salat
25 min.
Winterlicher Quinoasalat
40 min.
Ribollita mit Petersilien-Zitronen-Öl
50 min.