Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g Wasser
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 1 TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 Msp. Kurkuma, gemahlen
- 1 EL Zitronensaft
- 3 - 4 Knoblauchzehen, nach Geschmack und Größe
- 240 g Kichererbsen aus der Dose, gewaschen
- 2 TL Tahina (weiße Sesampaste)
- 50 g Sojasahne
- 10 g Olivenöl, etwas mehr zum Beträufeln
- 1 TL Kreuzkümmel, gemahlen
- 4 EL schwarzer Sesam
-
5
Stängel frische Minze, Blättchen abgezupft
lub 5 Stängel frischer Koriander, Blättchen abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1091 kJ / 261 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linsenpastete
6 Std. 20 Min
Kichererbsencreme
9h 45min
Ingwer-Spinat-Suppe
30 Min
Gemüse-Suppe mit Soba-Nudeln und Tofu
40 Min
Marokkanische Bohnensuppe
45 Min
Bohnen-Weizen-Eintopf
45 Min
Kichererbsenfladenbrot mit Curry-Gemüsedip
50 Min
Kichererbsensuppe
9h 30 min
Orientalische Maissuppe
30 Min
Kichererbsen-Eintopf
30 Min
Fenchel-Quinoa-Suppe
25min
Masala Kaddu (Kürbis Curry)
40 Min