Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de jus de citron
- 50 g d'eau
- 1 c. à café d'agar-agar
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 200 g d'épinards frais, et quelques feuilles pour la finition
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- ½ c. à café de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 200 g de saumon fumé (6 belles tranches)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 709 kJ / 170 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 1.7 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ballotine comme un macaron
25 min
Pain de saumon, cœur saint-jacques, crème à l'aneth
2 Std. 45 Min
Rillettes de noix de saint-jacques et noisettes croquantes
12h 15min
Mousse de chèvre en habit de poireau
2h 50min
Ballotine de saumon
25 min
Crumble de courgette aux herbes et à la ricotta
35 dk
Cheesecake poireau et saumon fumé
5hod. 50min
Tomates soufflées à la ricotta
30 Min
Cheesecake tomate-chèvre
4h 30min
Bavarois d'asperge
15 Min
Dariole chèvre, poivrons et tapenade
3h 30min
Mousse de saint-jacques, sauce au cerfeuil
45 dk