Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de jus de citron
- 50 g d'eau
- 1 c. à café d'agar-agar
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 200 g d'épinards frais, et quelques feuilles pour la finition
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- ½ c. à café de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 200 g de saumon fumé (6 belles tranches)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 709 kJ / 170 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 1.7 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Terrine de poulet à l'estragon
24 Std.
Bavarois crabe-avocat-gelée de pamplemousse, tuile au parmesan
3 godz. 15 min
Ballotine de saumon
25 min
Mousse de saint-jacques, sauce au cerfeuil
45 min
Verrines estivales
12h
Pain de saumon, cœur saint-jacques, crème à l'aneth
2 Std. 45 Min
Pannacotta aux œufs de saumon
3h
Mousseline de saumon et saint-jacques
55 min
Bouchées de pannacotta de saumon sur biscuits aux graines d'anis
4h 45min
Pain de saumon, crème citronnée
6 Std. 15 Min
Bavarois d'asperge
15min
Pain de saumon
1h 20 min