Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di cipolla
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di carote a rondelle
- 250 g di patate rosse a pezzi
- 400 g di bietole fresche (foglie e coste), a pezzi
- 700 g di acqua
- 1 cucchiaino colmo di sale
- 100 g di crostini di pane
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 941 kJ / 225 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 34.9 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 4.9 g
Alternatywne przepisy
Lenticchie speziate in umido
1 Std. 30 Min
Zuppa di lenticchie
50 Min
Minestra di verze e patate
1 Std.
Cicorie stufate
35 Min
Zuppa di patate e carciofi
1 Std.
Bietole con emulsione di pomodorini
50 Min
Ceci in umido
1 Std. 30 Min
Fagioli in umido
1 Std. 30 Min
Minestra lenticchie e spinaci
50 Min
Zuppa di cavolfiore, broccolo romanesco e zucca
45 Min
Zuppa di ceci e cicoria
1 Std.
Zuppa di cavolo cappuccio
50 Min