![Zuppa di bietole Zuppa di bietole](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4EC3FF68-6E55-44C3-AB41-4F1F9C171F7C/Derivates/62D5355D-C57B-4E3B-A293-DE63ABC8B5CE.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di cipolla
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di carote a rondelle
- 250 g di patate rosse a pezzi
- 400 g di bietole fresche (foglie e coste), a pezzi
- 700 g di acqua
- 1 cucchiaino colmo di sale
- 100 g di crostini di pane
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 941 kJ / 225 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 34.9 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 4.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minestra di verze e patate
1u.
Ceci in umido
1 Std. 30 Min
Zuppa di verza con bastoncini di pollo
40 Min
Zuppa di carciofi
35 Min
Pancotto con cime di rape
40 Min
Zuppa di patate e carciofi
1u.
Zuppa di cavolo cappuccio
50 Min
Lenticchie in umido
1 Std. 30 Min
Zuppa di ceci e cicoria
1u.
Zuppa di cavolfiore, broccolo romanesco e zucca
45 Min
Bietole con emulsione di pomodorini
50 Min
Cicorie stufate
35 Min