![Uova alla piemontese Uova alla piemontese](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1DE5288B-4F02-42EA-B7EF-7BCA64BCE5C0/Derivates/673E60AE-334C-4957-9DA6-6C8DD9A1F6CF.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di cipolla in quarti
- 50 g di pancetta a cubetti
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 300 g di peperoni a tocchetti (2x2 cm circa)
- 250 g di passata di pomodoro
- 1 pizzico di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe nero macinato + q.b.
- 4 uova
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1025 kJ / 245 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizzette di melanzane
40min
Spinaci filanti
40min
Uova all'occhio di bue cotte a vapore
15 Min
Uova strapazzate con asparagi e bacon
30 min
Uova strapazzate con cipolle e olive
40min
Patate gratinate al Gorgonzola
40min
Wurstel e patate speziate
1h 5min
Uova fiamminghe al vapore
45 min
Uova alla greca
40min
Insalata di fagioli e cipolla di Tropea
45 min
Melanzane alla pizzaiola
1 godz. 10 min
Broccoli alla siciliana con olive
40min