Tagliolini allo zafferano con mazzancolle e pistacchi
TM5 TM31 TM6

Tagliolini allo zafferano con mazzancolle e pistacchi

4.9 (162 oceny)

Składniki

Tagliolini

  • 200 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 2 uova (da 60 g)
  • 1 bustina di zafferano in polvere

Pesto di pistacchi

  • 30 g di pistacchi al naturale sgusciati
  • 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
  • 30 g di pomodori secchi
  • 6 foglie di basilico fresche
  • 80 g di olio extravergine di oliva
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 peperoncino rosso secco
  • 12 code di mazzancolle sgusciate (120 g circa)

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1290.8 kJ / 494.2 kcal
Białko
16.9 g
Węglowodany
44.1 g
Tłuszcz
27.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy