Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 cuori di merluzzo,
- 4 pomodorini ciliegia a metà
- 12 foglie di menta
- 120 g di cipolla rossa a listarelle
- sale q.b.
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di cicoria
- 500 g di acqua
- 1 spicchio di aglio
- 1 - 2 pizzichi di peperoncino secco piccante
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 752.2 kJ / 179.8 kcal
- Białko
- 17.2 g
- Węglowodany
- 3.6 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Błonnik
- 2.8 g
Alternatywne przepisy
Cicorie stufate
35 dk
Bietole con emulsione di pomodorini
50 dk
Contorno di spinaci
25 Min
Contorno di carciofi alla menta
1 Std. 10 Min
Cime di rapa stufate
55min
Contorno di cime di rapa e pomodorini (per 2 persone)
30 Min
Gallinella al pepe rosa in crema di broccoli
40 Min
Baccalà su crema di cime di rapa piccanti e olio all'aglio (di Marisa Maffeo)
1 Std. 10 Min
Salmone all'arancia con agretti
40 Min
Filetti di merluzzo con contorno di cavolo nero
1sa
Contorno di agretti
40 Min
Insalata di calamari e pesche
40 Min