![Cuore di merluzzo e contorno di cicoria Cuore di merluzzo e contorno di cicoria](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/06689186-8ec4-4895-ac30-58f0e5390b37/Derivates/d6a2f4f0-0d9f-498e-8408-eaddc8c57f0c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 cuori di merluzzo,
- 4 pomodorini ciliegia a metà
- 12 foglie di menta
- 120 g di cipolla rossa a listarelle
- sale q.b.
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di cicoria
- 500 g di acqua
- 1 spicchio di aglio
- 1 - 2 pizzichi di peperoncino secco piccante
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 752.2 kJ / 179.8 kcal
- Białko
- 17.2 g
- Węglowodany
- 3.6 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Błonnik
- 2.8 g
Alternatywne przepisy
Contorno di cime di rapa e pomodorini (per 2 persone)
30 dk
Salmone all'arancia con agretti
40min
Filetti di merluzzo con contorno di cavolo nero
1sa
Contorno di spinaci
25 dk
Contorno di peperoni al vapore
40min
Contorno di agretti
40min
Contorno di verza
35min
Bietole con emulsione di pomodorini
50min
Cicorie stufate
35min
Cime di rapa stufate
55 dk
Contorno di scarola con noci e pinoli
20min
Broccoli alla siciliana con olive
40min