Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 40 g onion, cut in pieces
- 100 g chorizo, cubed (approx. 0.5 cm - 1 cm)
- 30 g extra virgin olive oil
- 800 g water, boiling
-
1 ½
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 ½ tsp vegetable stock paste, homemade - 250 g pumpkin flesh, cut in pieces (2 cm)
- 300 g pearl barley, rinsed
- 100 g dry white wine
- 2 pinches fine sea salt, to taste
- 2 pinches ground black pepper, to taste
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2171 kJ / 519 kcal
- Białko
- 18.8 g
- Węglowodany
- 62.1 g
- Tłuszcz
- 21.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sweet Potato, Pecan and Blue Cheese Risotto
30 min
Pearl Barley Risotto with Mushrooms
50min
Mushroom Risotto
30 min
Pumpkin Risotto with Bacon
50min
Mediterranean Pearl Barley Risotto
1 godz.
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45 min
Mushroom and Spinach Risotto
55 min
Chickpea and Ham Balls
35 min
Mediterranean Courgette Fritters and Salsa
30 min
Courgette and Feta Risotto
30 min
One-pot Moussaka
30 min
Chicken, Butternut Squash and Toasted Pine Nut Risotto
45 min