Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g courgettes, cut in pieces (4 cm)
- 50 g onions, quartered
- 1 garlic clove
- 40 g unsalted butter, cut in pieces
- 40 g olive oil
- 320 g risotto rice
- 70 g white wine
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l)
lub 1 tsp vegetable stock paste, homemade - 680 g water
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 75 g feta cheese, diced (1 cm)
- 6 leaves fresh basil, finely chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2163 kJ / 517 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 66.5 g
- Tłuszcz
- 23.5 g
Alternatywne przepisy
Pea and Mint Risotto
40min
Beetroot, Thyme and Goat's Cheese Risotto
45min
Fennel Risotto
35min
Creamy Broccoli Sauce
35min
Mushroom Risotto
30 Min
Asparagus Risotto
45min
Pasta with Squash and Chickpeas
30 Min
Tomato Risotto - Risotto al pomodoro
30 Min
Aubergine and Tomato Pasta
45min
Roasted Cauliflower and Hazelnut Orecchiette - Orecchiette con cavolfiore arrosto e nocciola
40min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1h 10min
Mushroom and Spinach Risotto
55min