Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g courgettes, cut in pieces (4 cm)
- 50 g onions, quartered
- 1 garlic clove
- 40 g unsalted butter, cut in pieces
- 40 g olive oil
- 320 g risotto rice
- 70 g white wine
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l)
lub 1 tsp vegetable stock paste, homemade - 680 g water
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 75 g feta cheese, diced (1 cm)
- 6 leaves fresh basil, finely chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2163 kJ / 517 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 66.5 g
- Tłuszcz
- 23.5 g
Alternatywne przepisy
Mushroom and Spinach Risotto
55min
Tomato Risotto - Risotto al pomodoro
30min
Mushroom Risotto
30min
Mushroom Stroganoff
30min
Beetroot, Thyme and Goat's Cheese Risotto
45min
Asparagus Risotto
45min
Mixed Pepper, Courgette and Goat's Cheese Tart
1 Std. 40 Min
Springtime Risotto
55min
Pea and Mint Risotto
40min
Petits Pois and Pancetta Risotto
30min
Sweet Potato, Pecan and Blue Cheese Risotto
30min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1h