Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 730 g water
- 300 g chestnut mushrooms, quartered
- 20 g olive oil
- 40 g shallots, cut in pieces (1 cm)
- 30 g unsalted butter, diced
- 100 g fresh spinach leaves
- 320 g risotto rice (e.g. Carnaroli, 17-18 minutes cooking time)
- 60 g white wine
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - ½ - 1 tsp fine sea salt, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1994.7 kJ / 476.8 kcal
- Białko
- 12.7 g
- Węglowodany
- 70.1 g
- Tłuszcz
- 14.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.8 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 560.4 mg
Alternatywne przepisy
Mediterranean Courgette Fritters and Salsa
30min
Beetroot, Thyme and Goat's Cheese Risotto
45min
Salmon and Fennel Risotto
25 Min
Mixed Pepper, Courgette and Goat's Cheese Tart
1h 40min
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45min
Mushroom Stroganoff
30min
Mushroom Risotto
30min
Asparagus Risotto
45min
Sweet Potato and Spinach Curry with Cauliflower Rice
40min
Tomato Risotto - Risotto al pomodoro
30min
Courgette and Feta Risotto
30min
Porcini and Pancetta Risotto - Risotto con porcini e pancetta
30min