Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Butternut Squash
- 500 g butternut squash, peeled, diced (2 cm)
- 1 Tbsp olive oil
- 5 fresh sage leaves, torn in pieces
- 1 pinch dried chilli flakes
- fine sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
Pastry
- 100 g plain flour
- 100 g spelt flour
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- 75 g unsalted butter, cold, diced
- 45 g water, cold
- 2 pinches fine sea salt
Filling
- 80 g roasted hazelnuts
- 2 garlic cloves
- 5 fresh sage leaves, plus extra roughly chopped for garnishing
- 80 g onions, quartered
- 30 g olive oil
- 150 g whole milk
- 100 g feta cheese, roughly chopped
- 3 large eggs
- 1 tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1604 kJ / 385 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 26.5 g
- Tłuszcz
- 25.2 g
Alternatywne przepisy
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1 Std.
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1h 10min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1 Std.
Roasted Tomato Tart
2 Std.
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1 Std.
Lentil Moussaka
3h 30min
Roasted Cauliflower and Hazelnut Orecchiette - Orecchiette con cavolfiore arrosto e nocciola
40min
Spinach, Tomato and Goat's Cheese Quiche
1 Std.
Butternut Squash and Chestnut Rolls
1h 40min
Roasted Cauliflower Steaks with Salsa and Purée
1 Std.
Lentils and Roasted Roots with Salsa Verde
1 Std. 30 Min
Vegetable and Chickpea Tagine
50min