Wersje kompatybilne
Chicken, Butternut Squash and Toasted Pine Nut Risotto
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g pine nuts
- 40 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 20 g fresh parsley, cut in pieces
- 60 g onion, halved
- 300 g butternut squash, peeled, cut in pieces (2 cm)
- 20 g olive oil
- 150 g dry white wine
- 250 g risotto rice
- 10 - 12 fresh sage leaves, to taste
- 600 g liquid chicken stock
- 1 ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper, or to taste
- 200 g cooked chicken meat (see tip), cut in pieces (2 cm)
- 20 g unsalted butter, diced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2607.9 kJ / 623.3 kcal
- Białko
- 25.3 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 24.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.7 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 1106.3 mg
Alternatywne przepisy
Tomato Risotto - Risotto al pomodoro
30 min
Salmon and Fennel Risotto
25 min
Orzo Pasta with Chicken and Pesto
30 min
Petits Pois and Pancetta Risotto
30 min
Mushroom Risotto
30 min
Porcini and Pancetta Risotto - Risotto con porcini e pancetta
30 min
Luxury Fish Pie with Parmesan and Garlic Sweet Potato Mash
1h 20 min
Pumpkin Pearl Barley Risotto with Chorizo
45 min
Chicken, Spinach and Leek Risotto
30 min
Pea and Mint Risotto
40 min
Orzo pasta with chicken and pesto
30 min
Pumpkin Risotto with Bacon
50 min