Chicken, Butternut Squash and Toasted Pine Nut Risotto

Chicken, Butternut Squash and Toasted Pine Nut Risotto

4.5 234 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • pine nuts
    50 g
  • Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)
    40 g
  • fresh parsley cut in pieces
    20 g
  • onion halved
    60 g
  • butternut squash peeled, cut in pieces (2 cm)
    300 g
  • olive oil
    20 g
  • dry white wine
    150 g
  • risotto rice
    250 g
  • fresh sage leaves to taste
    10 - 12
  • liquid chicken stock
    600 g
  • fine sea salt
    1 ½ tsp
  • ground black pepper or to taste
    ¼ tsp
  • cooked chicken meat (see tip), cut in pieces (2 cm)
    200 g
  • unsalted butter diced
    20 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1106.3 mg
Białko 25.3 g
Kalorie 2607.9 kJ / 623.3 kcal
Tłuszcz 24.4 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 6.7 g
Węglowodany 70 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...