Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 20 g fresh parsley, cut in pieces
- 20 g olive oil
-
60
g onions, quartered
lub shallots, quartered - 300 g fresh mushrooms
- 200 g dry white wine
- 250 g risotto rice (e.g. arborio, Carnaroli)
- 450 g boiling water
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
-
1
heaped tsp vegetable stock paste, homemade
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) - 60 g water, hot
- 20 g unsalted butter, diced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1715.6 kJ / 410 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 55.5 g
- Tłuszcz
- 12.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.1 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 389.2 mg
Alternatywne przepisy
Mushroom and Spinach Risotto
55 min
Tomato Risotto - Risotto al pomodoro
30min
Curried Parsnip Soup
30min
Butternut Squash and Coconut Soup
30min
Creamy Courgette Soup
25min
Salmon and Fennel Risotto
25min
Asparagus Risotto
45min
Broccoli and stilton soup
30min
Courgette and Feta Risotto
30min
Pea and Mint Risotto
40min
Sweet Potato and Courgette Soup
25min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1 godz.