Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm), plus extra shavings for garnishing
- 1220 g water
- 300 g pumpkin flesh, diced (1 cm)
- 1 Tbsp extra virgin olive oil
- 1 ½ - 2 tsp fine sea salt, plus extra, to taste
- 2 pinches ground black pepper, or to taste
- 30 g shallot, halved
- 100 g bacon lardons, smoked
- 40 g unsalted butter
- 320 g Arborio rice
- 60 g dry white wine
-
1
Tbsp vegetable stock paste, homemade (see tip)
lub ½ vegetable stock cube (for 0.5 l) -
60
g frozen green peas
lub 60 g fresh green peas - fresh flat-leaf parsley leaves, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1452 kJ / 345 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 47.2 g
- Tłuszcz
- 12.4 g
- Błonnik
- 2.4 g
Alternatywne przepisy
Mushroom and Spinach Risotto
55min
Mushroom Risotto
30min
Chicken, Spinach and Leek Risotto
30min
Risotto with Parmesan Cheese
30min
Lasagne Bolognese
2h 30 min
Vegetable pasta sauce
40min
Courgette and Feta Risotto
30min
Porcini and Pancetta Risotto - Risotto con porcini e pancetta
30min
Pork Meatballs with Celeriac and Apple
1h 10min
Pumpkin, Feta and Caramelised Onion Tart
1h 10min
Sweet Potato, Pecan and Blue Cheese Risotto
30min
Chicken, Butternut Squash and Toasted Pine Nut Risotto
45min