Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sweet Potatoes
- 800 g sweet potatoes, skin on, diced (2 cm)
- 1 - 2 Tbsp olive oil, for drizzling
- fine sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
Risotto
-
60
g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
lub vegetarian hard cheese, cut in pieces (2 cm) - 100 g onions, quartered
- 30 g olive oil
- 2 garlic cloves
- 15 g fresh sage leaves, plus extra for garnishing
- 320 g risotto rice (e.g. carnaroli, Arborio)
- 60 g dry white wine
- 820 g boiling water
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade, crumbled - ½ tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 20 g unsalted butter, diced
- 80 g pecan nuts, roughly chopped
- 100 g blue cheese, crumbled
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3507 kJ / 836 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 107 g
- Tłuszcz
- 34 g
Alternatywne przepisy
Root Vegetable Gratin
1 Std.
Beetroot, Thyme and Goat's Cheese Risotto
45min
Lentil Moussaka
3 Std. 30 Min
Pumpkin Risotto with Bacon
50min
Springtime Risotto
55 min
Avocado Pesto Orecchiette
35min
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45min
Courgette and Feta Risotto
30min
Orzo Salad with Artichoke and Feta
25 Min
Butternut Squash, Sage and Hazelnut Tart
1 Std. 10 Min
Goat's Cheese Pie
1 Std. 10 Min
Lemon, Mascarpone and Artichoke Tagliatelle
30min