Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Cheddar cheese, cut in pieces
- 800 g water
- 400 g butternut squash, diced (1 cm)
- 350 g macaroni pasta
- 40 g plain flour
- 40 g unsalted butter, cut in pieces
- 400 g milk
- ½ tsp fine sea salt, or more to taste
- ¼ tsp ground black pepper, or more to taste
- 2 pinches ground nutmeg
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2001 kJ / 478 kcal
- Białko
- 18.9 g
- Węglowodany
- 57.6 g
- Tłuszcz
- 19.1 g
Alternatywne przepisy
Quick Tomato and Basil Gnocchi
25 min
Cauliflower Mac and Cheese
1h 40 min
Baked Macaroni Cheese with Chorizo and Peppers
1h 15 min
Lentil and Vegetable Bolognese Sauce
45 min
Pasta with Vegetable Ragout
45 min
Tuna Pasta Bake
1h
Vegetable pasta sauce
40 min
Shepherd's Pie
1h 40 min
Baby-friendly Butternut Macaroni Cheese with Kale
1h 20min
Baked Penne with Vegetables
1h 5min
Mackerel and Lemon Trofie
30min
Lentil and Pumpkin Pot Pies
1h 25 min