Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Cheddar cheese, cut in pieces
- 800 g water
- 400 g butternut squash, diced (1 cm)
- 350 g macaroni pasta
- 40 g plain flour
- 40 g unsalted butter, cut in pieces
- 400 g milk
- ½ tsp fine sea salt, or more to taste
- ¼ tsp ground black pepper, or more to taste
- 2 pinches ground nutmeg
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2077.9 kJ / 496.6 kcal
- Białko
- 19.3 g
- Węglowodany
- 60.4 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.5 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 417.7 mg
Alternatywne przepisy
Tuna Pasta Bake
1h
Pasta with Vegetable Ragout
45 min
Vegetable pasta sauce
40 min
Baby-friendly Butternut Macaroni Cheese with Kale
1h 20 min
Lentil and Vegetable Bolognese Sauce
45 min
Butterbean and Feta Burgers
1h 30min
Cauliflower Mac and Cheese
1 Std. 40 Min
Baked Penne with Vegetables
1h 5 min
Quick Tomato and Basil Gnocchi
25 min
Ham and Leek Pasta Sauce
30 min
Mozzarella and Tomato Pancake Stack
1h 45 min
Tagliatelle with Pumpkin
1h 10 min