Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 50 g shallots, halved
- 150 g fennel bulb, cut in pieces
- 20 g olive oil
- 320 g risotto rice
- 100 g white wine
- 700 g water
-
1
fish stock cube (for 0.5 l)
lub 1 heaped tsp fish stock paste, homemade - ½ - 1 tsp fine sea salt, to taste
- 1 tsp ground black pepper
- 1 Tbsp grated lemon zest
- 350 g fresh salmon fillets, skinless, cut in pieces (3 cm)
- 30 g unsalted butter, diced
- 1 Tbsp fresh dill, chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2605 kJ / 618 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 1.9 g
Alternatywne przepisy
Mushroom and Spinach Risotto
55min
Orzo with Salmon and Spinach
40min
Mushroom Risotto
30min
Chicken, Spinach and Leek Risotto
30min
Seafood Risotto
40min
Carrot, Apple and Ginger Soup
35min
Asparagus Risotto
45min
Lobster and Tarragon Risotto - Risotto con aragosta e dragoncello
35min
Seafood Risotto with Chorizo
1h 5min
Pea and Mint Risotto
40min
Porcini and Pancetta Risotto - Risotto con porcini e pancetta
30min
Chicken, Butternut Squash and Toasted Pine Nut Risotto
45min