Salmon and Fennel Risotto

Salmon and Fennel Risotto

4.6 156 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)
    40 g
  • shallots halved
    50 g
  • fennel bulb cut in pieces
    150 g
  • olive oil
    20 g
  • risotto rice
    320 g
  • white wine
    100 g
  • water
    700 g
  • fish stock cube (for 0.5 l)
    1
    1 heaped tsp fish stock paste, homemade
  • fine sea salt to taste
    ½ - 1 tsp
  • ground black pepper
    1 tsp
  • grated lemon zest
    1 Tbsp
  • fresh salmon fillets skinless, cut in pieces (3 cm)
    350 g
  • unsalted butter diced
    30 g
  • fresh dill chopped, for garnishing
    1 Tbsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1286.8 mg
Białko 30.2 g
Kalorie 2728.6 kJ / 652.2 kcal
Tłuszcz 25.6 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 8.5 g
Węglowodany 70 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...