Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 50 g shallots, halved
- 150 g fennel bulb, cut in pieces
- 20 g olive oil
- 320 g risotto rice
- 100 g white wine
-
1
fish stock cube (for 0.5 l)
lub 1 heaped tsp fish stock paste, homemade - ½ - 1 tsp fine sea salt, to taste
- 1 tsp ground black pepper
- 1 Tbsp grated lemon zest
- 350 g fresh salmon fillets, skinless, cut in pieces (3 cm)
- 700 g water
- 30 g unsalted butter, diced
- 1 Tbsp fresh dill, chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2605 kJ / 618 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 1.9 g
Alternatywne przepisy
Porcini and Pancetta Risotto - Risotto con porcini e pancetta
30 min
Lobster and Tarragon Risotto - Risotto con aragosta e dragoncello
35 min
Smoked Haddock and Cauliflower Bake
55 分钟
Crab & Prawn Linguine
25 min
Cod Soup with Crispy Bacon and Leeks
45 min
Mushroom Risotto
30 min
Cassoulet with Duck and Extra Veg
1h
Salmon and fennel risotto
30 min
Hake Salad with Mango and Lime Mayonnaise
40 min
Prawn Pasta with Rocket Pesto
55 分钟
Venetian Duck Ragù - Ragù veneziano con anatra
1h 40min
Pasta with Prawns, Courgettes and Lemon
30 min