Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g ogórków konserwowych, pokrojonych na kawałki
- 75 g cebuli, przekrojonej na pół
- 30 g masła, pokrojonego na kawałki
- 20 g cukru
- 20 g curry, mielonego
- 500 g przecieru pomidorowego, typu passata
- 250 g ketchupu
- 35 g koncentratu pomidorowego
- 10 g octu jabłkowego
- 1 łyżeczka soli
- ½ - 1 łyżeczka sosu sambal oelek
-
½
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
- Wartości odżywcze
- na 900 g
- Kalorie
- 3732 kJ / 892 kcal
- Białko
- 15.8 g
- Węglowodany
- 144.1 g
- Tłuszcz
- 28.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sos puttanesca
45 Min
Sos barbecue z whisky
50min
Marynata tandoori
10 min
Sos majonezowy z chimichurri
10 min
Oliwa truflowa
10 min
Makaron z kiełbasą chorizo i serem
20 Min
Pikantne aïoli
15 Min
Dymny sos whisky
20 Min
Sos arrabbiata
40 Min
Sos miodowo-musztardowy
10 min
Słodko-ostry sos chili
25 Min
Kiełbasa z ketchupem curry (Currywurst)
20 Min