Sos currywurst

Sos currywurst

4.6 45 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
900 g

Składniki

  • 75 g ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki
  • 75 g cebuli przekrojonej na pół
  • 30 g masła pokrojonego na kawałki
  • 20 g cukru
  • 20 g curry, mielonego
  • 500 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • 250 g ketchupu
  • 35 g koncentratu pomidorowego
  • 10 g octu jabłkowego
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ - 1 łyżeczka sosu sambal oelek
  • ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej

Wartości odżywcze na 900 g

Kalorie 892 kcal / 3732 kJ
Białko 15.8 g
Tłuszcz 28.1 g
Węglowodany 144.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...