Christmas Baked Cod (Portugal)

Christmas Baked Cod (Portugal)

4.6 9 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 portions

Składniki

Breadcrumbs
  • cornbread cut in pieces
    100 g
  • olive oil plus extra for greasing
    15 g
  • garlic clove
    1
  • fresh coriander leaves
    1 Tbsp
Olive Topping
  • pitted black olives
    100 g
  • olive oil
    20 g
  • dried oregano
    1 tsp
  • grated Parmesan cheese
    1 tsp
  • lemon juice only
    ½
  • ground black pepper
    1 pinch
  • fine sea salt
    1 pinch
Cod
  • water
    800 g
  • floury potatoes peeled, cut in pieces (4 cm)
    500 g
  • fine sea salt
    2 pinches
  • onions quartered
    100 g
  • olive oil
    65 g
  • garlic cloves
    2
  • cod fillet, skinless cut in pieces (4 cm)
    800 g
  • medium eggs separated
    2
  • double cream
    70 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 539 kcal / 2254 kJ
Białko 35 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 33 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...