Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g extra virgin olive oil
- 100 g onions, quartered
- 100 g green peppers, cut in pieces
- 130 - 150 g ripe tomatoes, cut in pieces
- 2 garlic cloves
- 1 dried bay leaf
- 1 tsp fine sea salt
- 1 pinch sugar
- ¼ tsp paprika
- 150 g potatoes, peeled, cut in pieces (4 cm)
- 600 g water
- 1 fish stock cube (for 0.5 l), crumbled
- 800 g tinned large white beans, rinsed (drained weight)
- 500 g fresh tuna, cut in pieces (4 cm)
- 1 Tbsp fresh parsley, chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1391 kJ / 332 kcal
- Białko
- 28.9 g
- Węglowodany
- 24.7 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
Alternatywne przepisy
Rice with Cod, Kidney Beans and Spinach
30min
Tuna with Tomato Sauce, Capers and Olives
25min
Cod and Spinach Gratin with Carrot and Courgette Soup
1 godz.
Feijoada (Bean and Meat Stew)
1 godz. 10 min
Trapanese Couscous with Fish, Tomatoes and Almonds - Couscous alla trapanese con pesce, pomodori e mandorle
1 godz.
Hake and Prawn Burger
15 Min
Veracruz Fish
30min
Dahi Wali Macchi (Haddock Baked in Yoghurt)
50min
Pearl Barley and White Bean Stew
1 godz.
Sea Bass with Cavolo Nero, Cannellini Beans and Red Pepper
30min
Lentil and Pancetta Stew
1 godz.
Smoked Haddock and Cauliflower Bake
55 min