Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g extra virgin olive oil
- 100 g onions, quartered
- 100 g green peppers, cut in pieces
- 130 - 150 g ripe tomatoes, cut in pieces
- 2 garlic cloves
- 1 dried bay leaf
- 1 tsp fine sea salt
- 1 pinch sugar
- ¼ tsp paprika
- 150 g potatoes, peeled, cut in pieces (4 cm)
- 600 g water
- 1 fish stock cube (for 0.5 l), crumbled
- 800 g tinned large white beans, rinsed (drained weight)
- 500 g fresh tuna, cut in pieces (4 cm)
- 1 Tbsp fresh parsley, chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1391 kJ / 332 kcal
- Białko
- 28.9 g
- Węglowodany
- 24.7 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
Alternatywne przepisy
Timatar Wali Macchi (Cod in Tomato Sauce)
1 Std.
Puy Lentil and Sausage Casserole
45min
Marmitako (Spanish Tuna Stew)
30 Min
Sardine and Pea Pilaf
40 Min
Seafood Rice
1 godz. 15 min
Pearl Barley and White Bean Stew
1 Std.
Broccoli, Chilli and Pine Nut Spaghetti
40 Min
Salt Cod with Spinach and Chickpeas
45min
Steamed Sea Bass with Watercress Orange Couscous
35min
Trapanese Couscous with Fish, Tomatoes and Almonds - Couscous alla trapanese con pesce, pomodori e mandorle
1 Std.
Brodet (Fish stew)
1 godz. 15 min
Spaghetti alla Puttanesca
35min